Barnhemmet Sofia

Hej!
Nallebudet ger ju 2 kr per Nallebud till välgörandeändamål. Halva summan går till Barnhemmet Sofia som är ett barnhem startat för flickor i Nepal. Jag tänkte nedan kopiera in deras nyhetsbrev och även ge er länken till en artikel om det. http://sydsvenskan.se/skane/kavlinge/article404256/Barnhemmet-har-blivit-verklighet.html

Vänlig hälsning
Hanne Lindqvist
www.nallebudet.se

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step,
Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia,
januari 2009

God fortsättning!

År 2008 avslutades med att Srijana Lama, Samjhana Lama och Mina Nepali, fick sällskap av ytterligare två flickor. Systrarna Rista Rana Magar och Yuta Rana Magar flyttade in på barnhemmet The Step strax innan nyår. De är åtta respektive fyra år gamla. Deras mamma hade, liksom de andra två mödrarna, hört talas om barnhemmet och tog själv kontakt med Rajeev. Rajeev besökte då deras hem, som var ett slags lerhydda utan några som helst faciliteter, och var efter det besöket mycket sorgsen över hur torftigt de hade det. Deras pappa hade övergivit deras mamma, som numera hade svårt att försörja sig själv och sina båda barn. Rajeev skrev till oss att han förvånades över hur illa många har det i Nepal.

Rista och Yuta har alltså nu bott på The Step en månad och kommer bra överens med de andra flickorna.

Under januari månad har Rajeevs yngre bror, Bhiki, undervisat alla fem flickorna på barnhemmet. Detta för att de skall vara en aning mer förberedda när de börjar den riktiga skolan, vilket de gör i februari då terminerna börjar i Kathmandu.

Pga personliga skäl tvingades Anita Pariyar tyvärr lämna oss och återvända till sin hemby. Väldigt tråkigt och det var någonting vi hade hoppats inte behöva vara med om. Som tur väl var hade vi dock redan anställt ytterligare en kvinna; Jenu Kumari Dhital. Hon är också mycket omtyckt av barnen och Rajeev tycker hon gör ett väldigt bra jobb. Vi håller på att rekrytera ytterligare en kvinna som kan arbeta tillsammans med Jenu, men Rajeev har höga krav och har fortfarande inte hittat någon som han tycker är lämplig. Han har intervjuat flera och kommer att fortsätta tills han hitta någon som han tycker om.

Barnen har varit på några utflykter tillsammans med Rajeev och Jenu. Bland annat var de en dag på ett zoo och en annan dag hade de picknick i en park. Vi har också införskaffat en TV och det tycker de är alldeles fantastsikt roligt att titta på!

Barnen har också läkarundersökts. Förutom några småsår som de fick salvor för, hade de också mask i magen. Det fick de också medicin för och nu skall all mask vara borta. Nu håller Rajeev på att undersöka vilka vaccinationer flickorna skall få. Vi vill i princip att de skall få samma vaccinationer som våra barn får här hemma i Sverige, men även mot vissa andra sjukdomar som t ex Hepatit.

I förra nyhetsbrevet berättade vi att Kathmandudalen är utan elektricitet flera timmar varje dygn och att det försvårar våra kontakter med Rajeev. Nu har de blivit än värre. Nu har de tydligen bara elektricitet fyra timmar på morgonen och fyra timmar på kvällen och Rajeev skriver att det verkligen försvårar det vardagliga livet.

Vi har fått en ny sponsor: Moa Konsult, Oberlies Holding AB i Barsebäck. Det är vi verkligen glada för. Våra sponsorer är oerhört värdefulla. De underlättar den långsiktiga planeringen.
 
Den 12 januari var Christian hos Lions Club i Löddeköpinge och berättade om barnhemmet. Det var en trevlig kväll.

Sydsvenskan har återigen uppmärksammat oss i form av en artikel den 9 januari 2009.
http://sydsvenskan.se/skane/kavlinge/article404256/Barnhemmet-har-blivit-verklighet.html

Med vänlig hälsning Sofia och Christian

Alla hjärtans dag

Nu är det snart dags igen. Årets stora dag för Nallebudet. Vi har laddat upp med stor personalstyrka, massa fina smycken och tillbehör och mängder med nallebudbärare som är redo att förmedla en hälsning. :) Vi är redo:) Allahjärtansdag är en stor dag. Det går inte att låta bli att fyllas av massa postiiva känslor när så många människor skickar kärlekshälnsingar till varandra. Romantiken flödar! Inte bara kärlekspar får hälsningar utan även föräldrar, mammor, pappor, vänner, barn osv. Listan kan göras lång.  www.nallebudet.se

Januari har gått väldigt snabbt så här långt.

Vi var uppe på Formex för en vecka sedan och hittade mycket fint.

Vi forstätter också vårt arbete med nya siten... Planerad lansering är 1 april:)

Tar med lite bilder på paketen som vi har inför alla hjärtans.

Ha det gott
Hälsningar
Hanne

                      

RSS 2.0