Internationella Nalledagen imorgon 27/10!

Imorgon är det den internationella nalledagen, vilket fortfarande är en relativt okänd dag på kalendern här i Sverige. Vi här på Nallebudet tycker definitivt att den är värd att uppmärksamma : )

Lite kort bakgrundsfakta om Nalledagen:
Den 27/10 varje år firas International Teddy Bear Day speciellt i USA och Storbritannien. Sedan 1998 firas det även på hundratals bibliotek över hela norden, vilket har blivit massmedialt uppmärksammat. Teddybjörnen är uppkallad efter USA:s president Theodore "Teddy" Roosevelt och historierna om teddybjörnens namn är många. En av dem är att presidenten vägrade att skjuta en björn vid en björnjakt och denna händelse väckte stort intresse inom massmedia. Varför firas det just den 27/10? Det var president Teddy Roosevelts födelsedatum.

Varför ska man då uppmärksamma nallen? Nallebjörnen är kanske den käraste leksak som finns och älskas både av unga och gamla. Nallen återfinns också som populär figur i många böcker och även inom musiken. Nallen kan ses som en symbol för kärlek och trygghet och även som ett tecken på gemenskap. (På www.prforeningen.org/id13.html kan ni läsa mer om nallarnas egen dag).

Hoppas på att många passar på att skicka en liten nalle till sina nära och kära : )
Nu ska jag in till packbordet och jobba vidare med dagens skörd av Nallebud.

Ha det gott alla!
Höstiga (nästintill vintriga) kramar,
Madde


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0